Verschil tussen Rainbow Reiki en Usui Reiki

Wat is Reiki?

Reiki is een Japanse techniek voor stressvermindering en ontspanning die ook genezing bevordert door het stimuleren van ons eigen zelf genezend vermogen. Het wordt doorgegeven door ‘handoplegging’ en is gebaseerd op dat er een ‘levenskrachtenergie’ door ons stroomt, die ervoor zorgt dat we leven. Reiki is een van oorsprong Japanse heelkunst en kent drie graden die worden doorgegeven middels inwijdingen.

Wat is Rainbow Reiki®?

Rainbow Reiki® is een door geëvolueerde Reiki vorm die gebaseerd is op de traditionele Usui Reiki, maar veel meer tools biedt zodat de behandelingen efficiënter en doelgerichter zijn en minder tijd kosten. Deze tools zijn zo geavanceerd dat ze bijvoorbeeld een bekkenscheefstand ( energetisch) kunnen corrigeren. Door o.a. gebruik te maken van kinesiologische armtesten en het trekken van Chakra energiekaarten kunnen dieperliggende problemensituaties worden gevonden en behandeld. Hierbij worden edelstenen, Bach bloesems, klankschalen, homeopathie, voedingsleer, geomantische facetten en astrologische aspecten als ondersteuning gebruikt.

Je wilt misschien wat veranderen in je leven en je wilt iets anders met je leven doen. Al in de 1e graad leer je een afstandsbehandeling.

Rainbow Reiki®  bestaat niet alleen uit de inwijdingen in de drie graden, maar is een volwaardig spirituele weg als je bereid bent om met hem te volgen. De Kurama berg meditatie helpt je om je ego te transformeren -dat wat je werkelijk beweegt, van angst en hebzucht tot liefde en vreugde- en om je ziel te laten stralen. Er zijn nog veel meer verschillen, beter gezegd uitbreidingen en toevoegingen, allen uitvoerig beschreven in de meer dan honderdvijftig pagina’s tellende handleiding van het 1e Graad seminar!                     

Wat gebeurt er in de 1ste graad van Rainbow Reiki ® anders dan in de 1ste graad van Usui Reiki?

In de eerste graad van de Rainbow Reiki ®, zijn er naast de Usui Reiki inhoud een veelvoud van andere methoden die speciale inwijdingen nodig hebben. Dus niet  gebruikt kunnen worden met de inwijdingen van de Usui Reiki. Deze omvatten in het bijzonder: Marayana Sayi ® (met Aura-/ groepsbehandeling, Helingsliederen, Shalaya Sayi- Soulhunting, macro methode, opslaan van individuele Rainbow Reiki ® applicatie Programma’s), Kuramaberg-meditatie, medicijn-Boeddha-Healing met mantra en Lapislazulilicht, een Noëtisch symbool voor oplossen van blokkades, EnerSense methode (waarnemen-leren van bio-energie door middel van de handen) volgens Walter Lübeck ®. De eerste graad Rainbow Reiki ® vereist geen vooropleidingen en voorwaarden, is voor iedereen toegankelijk!

Wat gebeurt er in de 2de graad Rainbow Reiki ®?

In de 2de graad Rainbow Reiki ® zijn er een naast het programma van de Usui Reiki een heleboel andere methoden, die alleen met de daartoe behorende inwijdingen toepasbaar zijn. Bijvoorbeeld: Falayna say ®, vijf Noëtische symbolen, bekkenscheefstandscorrectie, Atlas Vortex Correctie, psycho-harmonie, Relatie harmonisering, bliksem mentaal Healing, spontane revitalisering, Kundalini-cultuur.

Een nadere uitleg hiervan volgt verderop.

Voorwaarden: 1ste graad Usui Reiki of de 1ste graad Rainbow Reiki ®. In tegenstelling tot bij Usui Reiki, kan de 2de graad Rainbow Reiki ® onmiddellijk na de 1st graad Rainbow Reiki ® worden bezocht. De inwijdingen van Rainbow Reiki ® hebben een zeer stabiliserend effect op het energiesysteem van de leerlingen.

Dan zijn er nog de volgende Rainbow Reiki ®  seminars, die dienen voor spirituele ontwikkeling en voor verdieping en uitbreiding van de “ Spirit Healing” capaciteiten. Rainbow Reiki ® bevat veel meer seminars en nog meer unieke inhoud…

Alle volgende seminars omvatten speciale Rainbow Reiki ® inwijdingen in symbolen, mantra’s en deels Mudra’s.

• Rainbow Reiki-de eerste graad – De toegang tot de wonder wereld van Rainbow Reiki ®. Met methoden zoals: Marayana Sayi ®, het Quantum Licht bad, de Kuramaberg meditatie (onderdompeling in de spirituele kracht van de plaats waar Mikao Usui Reiki herontdekte!)- geen voorwaarden!

• Rainbow Reiki-de tweede graad – De hoge school van “Miracle Healing” voor het houding- en bewegingsapparaat, harmonisatie van de relaties met personen, situaties, substanties, energetische litteken ontstoring, contacten met Lichtwezens,

Falayna Sayi ® – een veelzijdige afstandsbehandeling methode en nog veel meer. Vereisten: 1ste graad Rainbow Reiki ® of Usui Reiki.

• Rainbow Reiki werken met Lichtwezens – Het goddelijke zijn in jou verbinden met de het materiële individuele bestaan. De weg van verlichting en spirituele verwezenlijking gaan.

• Rainbow Reiki essences en Elixirs – Spirituele helende krachten oproepen en ze opslaan in water, plantaardige olie en kristallen. Iedereen kan elke spirituele essentie maken – met de al meer dan 25 jaar bewezen Rainbow Reiki ® essences en Elixir methode!

• Rainbow Reiki Professional Practitioner 1 (energetische acupunctuur, spirituele Psychochirurgie, Vier-Elementen symbolen, astrale Spirit Healing en meer)

• Rainbow Reiki Professional Practitioner 2 (Heilige vijf dieren / vijf Chinese elementen en de Laya Te Yan Magic Crystal )

• Rainbow Reiki Ouders en Kinderen – Verzoening in de familie en spiritueel oplossen van moeilijke familiaire situaties en ervaringen.

• Rainbow Reiki Liefde en Partnerschap – Energie werk voor gelukkige relaties.

• Rainbow Reiki Roeping en Succes – Speciaal energie werk Reiki voor gezond succes, holistisch leren en het verstandig omgaan met geld en bezittingen.

• Rainbow Reiki Feng Shui – Harmonieuze, constructieve energetische kwaliteiten in woningen, tuinen en werkruimten brengen. Eenvoudig en effectief – precies Rainbow Reiki ®!

• Rainbow Reiki Dainichi Nyorai Ki-Do – De oorsprong van de Reiki-methode ervaren en in contact komen met de Lichtwezens die ons Reiki geven.

• Rainbow Reiki Astrotherapie – Het wereldmodel benutten van de trilogie voor een systematische levensverbetering. Voor jezelf, je familie, klanten, huizen en ondernemingen!

• Rainbow Reiki Advanced Metaphysical Healing (AMH) – goed voor het Houding en bewegingsapparaat en een ultieme vergevings- en hartreinigingsmethode!

•Rainbow Reiki Clearing – Uitdrijven van bezetenheid en losmaken van negatieve invloeden. Miracle Healing Live beleven –  effectief, veilig en met veel plezier!

• Rainbow Reiki meditatie – Meditatie zoals je waarschijnlijk nog nooit eerder meegemaakt hebt. Eenvoudig, geschikt voor alledag en intensief. Vereisten: 1ste graad Rainbow Reiki ® of Usui Reiki.

• Rainbow Reiki – De mystieke Weg – In de diepe spirituele wijsheid van de Reiki bron duiken en leren om de magie van Reiki vanuit het hart te begrijpen.

• Het geheim van de Usui Mantra’s en Symbolen

• Het geheim van Rainbow Reiki ® Mantras en Symbolen

Verder zijn er drie Dan (Meester / Leraar graden) die diverse extra seminars omvatten. 1. Dan Meesters kunnen de volgende seminars geven… Rainbow Reiki ®-de 1ste graad Rainbow Reiki ®-de 2de graad Rainbow Reiki ®-Liefde en Partnerschap Rainbow Reiki ®-Roeping en Succes Rainbow Reiki ®- Ouders en Kinderen Rainbow Reiki ® – Meesters van de 1. Dan gelicentieerde Rainbow Reiki ® Spirit Healers opleiden.

2. Dan Meesters kunnen de volgende seminars geven… Rainbow Reiki ® werken met Lichtwezens – Rainbow Reiki ® Astrotherapie – Rainbow Reiki ® Practitioner 1 – Rainbow Reiki ® Practitioner 2 – Rainbow Reiki ® meditatie – Rainbow Reiki ® Advanced Metaphysical Healing – Rainbow Reiki ® Clearing – Rainbow Reiki ® Essences en Elixirs

Verder kunnen Rainbow Reiki ® 2. Dan Meesters, Rainbow Reiki ® gelicentieerde Master Healers en gelicentieerde 1. Dan Masters opleiden. 3. Dan Masters kunnen het gehele systeem van Rainbow Reiki ® in het kader van het licentieprogramma onderwijzen.

Definitie van de Rainbow Reiki ® school, de bijbehorende initiaties en de spirituele lijn van Rainbow Reiki ®

Usui Reiki is inhoudelijk gezien zeer anders bij de verschillende scholen. Er is geen wettelijke bescherming (beschermd merk) voor Usui Reiki, het Reiki teken, de levensregels, de symbolen en mantra’s. Zo kan elke vorm van product of dienst worden aangeboden en verkocht worden onder de termen “Usui Reiki” of “traditionele Usui Reiki”. Bij Rainbow Reiki ® is dit totaal anders, want het is een wettelijk beschermd handelsmerk. De inhoud van de Usui Reiki opleidingen is noch algemeen gedefinieerd noch gecontroleerd. Elke persoon kan onder de naam “Usui Reiki ” of “traditionele Usui Reiki ” de inhoud van zijn of haar keuze aanbieden. Het is ook aan elke aanbieder overgelaten  of de inhoud van de trainingen en seminars die onder deze begrippen worden aangeboden, op enigerlei wijze in verband staan met de methode van spirituele genezing, die is gebaseerd op het levenswerk van Mikao Usui, of niet.

Dienovereenkomstig zijn er aanbieders van trainingen en seminars onder de titels van ‘ Usui Reiki ‘ en ‘ traditionele Usui Reiki ‘, die grote inspanning verrichten om de methoden en de inhoud die Mikao Usui in deze wereld heeft gebracht te begrijpen, en om deze op een eigentijdse manier te onderwijzen en toe te passen. En er zijn aanbieders die minder inspanning verrichten of die dit niet van belang schijnen te vinden.

Dit maakt het zien van het verschil zeer moeilijk voor mensen die Reiki in de zin en de spirituele lijn van Usui willen leren. Het is vaak niet zonder grote inspanning te ontdekken in welke school wat en hoe wordt onderwezen. Een uitzondering, naar mijn mening, is de Jikkiden Reiki school. Het biedt trainingen en seminars van hoge en gedefinieerde kwaliteit, wordt verlevendigd door het constante onderzoek van Frank Arjava Petter en Tadao Yamaguchi en is vervuld met de spirituele Dharma (erfgoed) van Usui.

Het Rainbow Reiki ® handelsmerk als basis van gerenommeerde kwaliteit – in alle landen van de EU.

In de Rainbow Reiki ® school zijn de volgende termen wettelijk beschermde handelsmerken in alle landen van de EU… Rainbow Reiki, Walter Lübeck, Marayana Sayi, Falayna Sayi. Bovendien is het logo van de school ook in alle EU-landen beschermd. De termen ‘ Rainbow Reiki ‘ en ‘ Walter Lübeck ‘ zijn bovendien ook als handelsmerken beschermd in Noorwegen en IJsland. Merkbescherming garandeert dat Rainbow Reiki ® seminars en trainingen alleen worden gegeven door hooggekwalificeerde docenten.

Het Rainbow Reiki ® licentieprogramma

Het Rainbow Reiki ® licentieprogramma zorgt ervoor dat het -zeer uitgebreide- originele lesmateriaal wordt gebruikt en actueel gehouden wordt, de opleiders regelmatig -meerdere malen per jaar- deelnemen aan verdere scholing, minstens 600 uur opleiding hebben gehad en meer dan 100 Rainbow Reiki ® sessies aan klanten hebben gegeven en gedocumenteerd. Zo wordt Rainbow Reiki ® onderwezen in heel Europa, en sinds de herfst van 2015 ook in de VS, volgens dezelfde, zeer hoge kwaliteitsnormen. Alle lesmaterialen, mantra’s, symbolen en Mudra’s gebruikt in de Rainbow Reiki ® school zijn mijn intellectuele eigendom beschermd door het auteursrecht. Dit betekent dat deze inhoud tegen vervalsing wettelijk beschermd en altijd optimaal bruikbaar is.

Overigens: Iedereen kan natuurlijk adverteren met het gevolgd hebben van een Rainbow Reiki ® seminar!

De spirituele lijn van de Rainbow Reiki ® school

Er zijn twee spirituele lijnen van de Rainbow Reiki ® school… Mikao Usui- Dr. Chujiro Hayashi – Hawayo Takata -Phyllis Furumoto – Brigitte Müller – Walter Lübeck

… Mikao Usui- Dr. Chujiro Hayashi – Chiyoko Yamaguchi – Tadao Yamaguchi – Walter Lübeck

De inwijdingen van de Rainbow Reiki ® school

Door de inwijdingen worden speciale spirituele krachten in de mensen gewekt en mantra’s (woorden die heilige krachten oproepen), symbolen (voor de gerichte toepassing van Miracle Healing) en Mudra’s (speciale handposities voor de toepassing van Reiki) voor levenslang, betrouwbaar gebruik aan de studenten overgedragen.

De inwijdingen van de Rainbow Reiki ® school komen in principe overeen met de inwijdingen van de Takata school-zoals Brigitte Müller dit leerde van Phyllis Furumoto – uitgebreid met elementen die het toepassen van de extra mantra’s, symbolen, Mudra’s van de Rainbow Reiki ® School mogelijk maken. Bovendien bieden de inwijdingen van de Rainbow Reiki ® school extra energetische centrering, aarding en stabilisatie om de extreem sterke, helende krachtstromen van de Rainbow Reiki ® methoden probleemloos te kunnen toepassen. Als gevolg van de uitgebreide inwijdingen van de Rainbow Reiki ® school, kan de 2. graad van Rainbow Reiki ® probleemloos onmiddellijk na de 1. graad van Rainbow Reiki ® geleerd worden. Door mijn tientallen jaren durende onderzoek naar het levenswerk van Usui en zijn wortels, met inbegrip van reizen naar: Japan, Hong Kong, India, Hawaï en Bali, was ik in staat om volledig nieuwe, verbazingwekkende toepassingen met de Usui symbolen en mantra’s, maar ook van de Noëtische mantra’s en symbolen van de Rainbow Reiki ® te ontwikkelen. Deze toepassingen vereisen de desbetreffende inwijdingen van de Rainbow Reiki ® school.

De verschillen tussen Usui Reiki en Rainbow Reiki ® totaal behandeling en speciale posities…

Totaalbehandelingen en speciale posities in de Rainbow Reiki ®

In Usui Reiki worden in veel scholen de handen ten minste drie minuten op verschillende posities van het lichaam van de klant gelegd. De opeenvolging van posities, hun aantal en de plaats van de posities zijn zeer verschillend. Vaak worden de handen zo geplaatst dat Reiki naar de inwendige organen kan stromen. Daarnaast worden er vaak belangrijke reflexzones en in sommige scholen hoofd- en neven chakra’s met Reiki door het opleggen van de handen verzorgt. Een opeenvolging van posities, die rekening houdt met alle belangrijke organen, wordt meestal aangeduid als ‘ volledige behandeling ‘. In sommige scholen worden de benen en de voeten niet in de totaalbehandeling meegenomen. Naar mijn mening vermindert dit de verdraagzaamheid en effectiviteit van een Reiki totaalbehandeling. Bijzondere posities zijn alle posities, die naast de totaal behandeling, om individuele redenen, met Reiki door handoplegging verzorgt worden. De bijzondere posities worden over het algemeen veel langer met Reiki behandeld dan de posities van de totaalbehandeling. Bijvoorbeeld elk 20 minuten lang. In sommige scholen wordt een bijzondere positie gehouden tot geen Byosen (Japans: dis harmonieuze levensenergie) op de desbetreffende positie voelbaar is. Er zijn ook verschillende technieken om door middel van intuïtie de juiste positie voor een Reiki gift te vinden.

Volledige behandelingen en speciale posities in Rainbow Reiki ®

In Rainbow Reiki ® worden 17 posities gebruikt voor de totaalbehandeling. De handen worden ten minste drie minuten per positie opgelegd. Er zijn geadviseerde bijzondere posities voor verschillende thema’s evenals enige methodes voor intuïtieve keuzes van Reiki posities. Daarover heb ik in de volgende boeken geschreven…  “het Reiki Handboek “,  “Het grote Reiki Healing boek “, “Reiki – de mooiste technieken”.

Rainbow Reiki ® Marayana Sayi ® – het Quantum licht bad

Maar in de meeste gevallen wordt de methode Marayana Sayi ®, onderwezen in de 1. graad van Rainbow Reiki ® , gebruikt voor totaal behandeling en bijzondere posities. Voor een Marayana Sayi ® zijn ongeveer 2-4 minuten nodig om de gehele behandeling in te stellen, inclusief bijzondere posities. Daarbij kunnen de bijzondere posities zowel op het lichaamsoppervlak, in het lichaam (organen, klieren, enz.) of in de Aura worden aangebracht.

Een Marayana Sayi ® loopt altijd precies 20 minuten en eindigt vanzelf met een balancering van de Hoofdchakra’s, een intensieve Aurareiniging, energieke centrering en aarding. Alle posities worden daarbij, zoals bij Usui Reiki alleen de bijzondere posities, gelijktijdig volle 20 minuten verzorgt met Reiki. De speciale Helingsliederen van Marayana Sayi ® kunnen worden gebruikt om Reiki daarheen te leiden waar er een grote behoefte is.

Marayana Sayi ® Shalaya Sayi – Soulhunting met de kracht van Miracle Healing!

Een techniek binnen de Marayana Sayi ® is de Shalaya Sayi (c). Het werkt in principe als een sjamaanse Soulhunting en is zeer eenvoudig, veilig en zeer effectief in de toepassing. Marayana Sayi ® kan ook worden gebruikt als een behandeling op afstand voor individuele personen / de behandelaar zelf en zelfs voor hele groepen. Dus in de Rainbow Reiki ® is er een zeer effectieve, veelzijdige behandeling op afstand met Reiki al in de 1. graad!

Als mensen en dieren samen worden verzorgt met een Marayana Sayi ® afstandsbehandeling, worden de posities op het menselijk lichaam door de Lichtwezens die zorgen voor Rainbow Reiki ® automatisch aangepast aan de behoeften van de dieren. Dan is er nog de macro methode in de Marayana Sayi ®. Met deze methode kan een willekeurige volgorde van bijzondere posities, met inbegrip van extra kristallen, essences, geur oliën en symbolen, zelfs de mentale genezing van de tweede graad (als de gebruiker er in opgeleid is) volledig worden opgeslagen onder een unieke naam.

Weldadige, tijdbesparende totaal toepassingen voor hele lichaam met Marayana Sayi “-

ook voor het hele gezin gelijktijdig

Bij de volgende Marayana Sayi ®, is er alleen een mantra en de unieke naam nodig om de hele reeks van speciale posities aan de voordien opgebouwde totaalbehandeling toe te voegen. Dit bespaart natuurlijk veel tijd.

De Marayana Sayi ® biedt in veel opzichten tijdwinst – een zeer effectieve Reiki behandeling met bijzondere posities vereist slechts 2-4 minuten om op te zetten en loopt dan automatisch volledige 20 minuten. Zo kan de gehele familie, met inbegrip van hond en kat, een weldadige Reiki behandeling aan het eind van de dag krijgen, zonder dat het (te) laat wordt. Voor groepsontspanning en als toevoeging voor droomreizen, yogalessen, Qi Gong, autogene training, Tai Chi is de Marayana Sayi ® ideaal. Op deze manier kan een zeer effectieve Reiki behandeling ook worden toegepast in de Spirit Healing praktijk zonder te veel tijd te besteden en dus ook tegen geringere kosten.

In plaats van bijzondere posities individueel met Reiki te behandelen, passen Rainbow Reiki ® behandelaars ze gewoon toe als onderdeel van een Marayana Sayi ®. De Marayana Sayi ® is, naar mijn mening, de ideale methode van Spirit Healing voor de situatie van de mensen in de tegenwoordige tijd, waar het zelden mogelijk is om regelmatig een uur of twee uur vrij te maken. In de Marayana Sayi ® stroomt Reiki direct van de bron naar de cliënt. De Spirit Healer maakt deel uit van het veld en ontvangt ook Reiki. Het energetisch effect van de Marayana Sayi ® is meerdere malen gedocumenteerd door Prof. Dr. Ignat Ignatov, die al meer dan 20 jaar wetenschappelijk onderzoek doet naar Spirit Healers, media en Reiki genezers.

De foto links toont de energetische situatie van een klant voor een Marayana Sayi ® sessie met mij. De foto rechts toont de energetische situatie van dezelfde klant na de 20 minuten met Marayana Sayi ®. Marayana Sayi® is een methode van spirituele genezing (Rainbow Reiki ®), en als zodanig niet geschikt om medische diagnose of medische therapieën te vervangen. Degenen die ziek zijn moeten naar een door de staat erkende arts gaan.

Spirit Healers kunnen en mogen met hun activiteiten geen medische diagnoses stellen en geen medische therapieën gebruiken! De Aura Foto’s in dit bericht geven geen conclusies over de gezondheidstoestand, maar alleen over de spiritueel-energetische situatie van de betrokken persoon! De Aura Foto’s zijn gemaakt met behulp van een methodologie en techniek die niet algemeen wetenschappelijk erkend is. De beelden zijn copyright (c) 2013 door Prof. Dr. Ignat Ignatov. Bedankt voor de toestemming om deze beelden te gebruiken!